חדשות הידרו: מה משפיע על ספיגת החומרים המזינים?

בלוג

אומנות הגידול ההידרופונית אולי נשמעת פשוטה למדי. כך למשל, לרבים נראה שדי בכך שהצמחים בגינה ההידרופונית שלהם יספגו מספיק מינרלים כדי שהם יוכלו לפרוח ולשגשג. אך האמת היא שיש כמה דברים שצריכים לדעת לפני שמתחייבים לגידולים בשיטה ההידרופונית.

בכוחם של גננים הידרופוניים לתמרן ולשלוט בחומרים המזינים ועל ידי כך בעצם לגדל כמעט כל סוג של גידול שיחפצו בו. עם זאת, חשוב להבין שגם אם רוכשים את תמיסת החומרים המזינים המאוזנת ביותר בעולם, היא לא תספיק אם הגנן ההידרופוני לא ידע שעליו לשים לב למספר פקטורים נוספים בגינה ההידרופונית שלו. פקטורים חשובים אלו משפיעים באופן ישיר על יכולת הספיגה של חומרים מזינים וחשובים אלו.

הידרו

התגבשות השורש – הבסיס לספיגה של חומר מזין בגידולי הידרו מתחיל, מטבע הדברים, בשורשים. אם אתם מבחינים בשורשים רזים, דקים, פשוטים מדי או כאלו שנראים לכם חולים, אין זה משנה עד כמה תמיסת החומרים המזינים שלכם מאוזנת או מושלמת, שורשי הצמח לא יצליחו לספוג את כל החומרים המזינים הללו. לכן זה כל כך חשוב לשים לב לשורשיהם של הצמחים ולדאוג שהם יהיו גדולים ומורכבים ככל שניתן.

זו גם הסיבה שמומלץ להשקיע בממריצי שורשים (Root Booster). ממריץ שורשים לא רק יוודא ששורשי הצמח יספחו את הכמות הנכונה של חומרים מזינים, הוא גם יגדיל את סיכויי ההישרדות של הצמח במקרים שבהם הצמח יחלה או במקרים של כשל במערכת ההידרופונית.

הנה כמה עובדות פחות ידועות על קנאביס רפואי

איזון רמות ה – PH – רמת PH מאוזנת חיונית אף היא להבטחת ספיגה טובה של החומרים המזינים. בשל כך חשוב מאוד להשקיע בנוזל כיול PH ובמד PH ולבדוק אותם על בסיס קבוע. בצורה כזו אם רמות ה – PH עולות על 6.3 או נופלות מ – 5.8, ניתן לעשות את ההתאמות באופן מידי אך הדרגתי, כמובן. אם מבצעים שינויים דרמטיים ומהירים ברמות ה – PH עלולים לפגוע בצמח. אז הקפידו על התאמה הדרגתית ואיטית, פן תפגמו ביבול.

טמפרטורה ודחיסת חומרים מזינים לגידול הידרו

טמפרטורה – אחד היתרונות הבולטים בגידולי הידרו נעוץ בעובדה שהצמחים לא מושפעים מהטמפרטורה ששוררת בחוץ. אך גם אם אתם מגדלים את הצמחים שלכם בחדר מבודד ואטום, עדיין תצטרכו לתת את דעתם לטמפרטורה של תמיסת החומרים המזינים שלכם. הטמפרטורה האידיאלית לתמיסה זו צריכה להיות בין 18.8 מעלות צלסיוס ל – 21 מעלות.

אם היא עולה מעל טווח זה או נמצאת מתחת לטווח אתם תתחילו לראות בעיות בספיגת החומרים המזינים. זו גם הסיבה שבעטיה כדאי מאוד לרכוש תרמוסטט איכותי ואמין למדידת תמיסת החומרים המזינים ומומלץ לבדוק אותה מספר פעמים ביום.

דחיסות החומרים המזינים – עוד פקטור חשוב שמשפיע על כושר ספיגת החומרים המזינים הוא דחיסות/צפיפות החומרים המזינים. דחיסות זו מבטאת את צפיפותם במאגר המים שלכם. מודדים זאת על ידי מוליכות חשמלית בחומרים המזינים. ככל שיש יותר מוליכות חשמלית כך יש נוכחות רבה יותר של רכיבים מזינים.

אם הדחיסות היא נמוכה, אז הצמח לא יוכל לממש את הפוטנציאל הגלום בו. אם הדחיסות גבוהה מדי, הצמח לא יוכל לספוג את כל הרכיבים החיוניים, לדוגמה: הצמח יתקשה לספוג רכיב חשוב מאוד כגון ברזל.

כתיבת תגובה